Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor

24.06.2019 46

Öğrencilerde milli, manevi ve ahlaki değerleri geliştirmek, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl meslek liselerinde uygulanmaya konulan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesinin çalışmaları son olarak Ahıskalı Leyla Hanım'ın bilgisayarının bakım ve onarım işlemleriyle tamamlandı.

Proje ile öğrencilerin, değerler eğitimi kapsamında nitelikli eğitimin yanında milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin gelişmesi, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesine yönelik merkezden taşraya her okulda bir dizi çalışmalar başlatıldı.

Öğrencilerin hem alanıyla ilgili uygulama yapma imkânı bulduğu hem de toplumda kalıcı gönül köprüleri kurmaları, sosyal becerilerinin ve kendilerine olan güvenin geliştirilmesi, onlara sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilinci kazandırılmasının hedeflendiği proje ile ders dışı zamanların verimli geçirilmesi sağlanmıştır.

Proje kapsamında okul, aile ve çevre bütünleşmesi sağlanmaya çalışıldı okula olan aidiyet duygularını güçlendiren, gerçek hayatta iş başı eğitimleri ile mesleki becerinin geliştirilmesine katkı sağlayan projelerle, bazen yaşlılarımız ziyaret edilerek hal hatır sorulup gönül alınmış, bazen teknolojinin güvenli bir şekilde kullanımına yönelik bilgilendirmeler yapılmış, bazen ihtiyaçlı ailelerin çocuklarıyla basit oyuncaklar yapılıp oyunlar oynanmış, bazen de ihtiyaç sahibi kimselerin evlerinde çeşitli bakım ve onarım çalışmaları yapılmıştır.

Proje kapsamında öğrencilerin yaşadığı mahalle ve yakın çevresinde, gördüğü eksiklik ve aksaklıkları gidermeye yönelik sorumluluk duygusuyla hareket etmesini sağlayan çalışmalarla, okul, aile ve çevre bütünleşmesi sağlanmaya çalışılmıştır. Bu kapsamda önce ilçe de belirlenen kriterlere uygun ailelerin tespiti yapılarak öğretmenleriyle birlikte öğrenci grubuyla aileler ziyaret edildi. Evlerinde bakım, onarım ve iyileştirme çalışması yapılan aileler başlatılan projeden memnun olduklarını ifade ederek başta okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ettiler.

Mtal Üzümlü Ailelerle BuluşuyorMtal Üzümlü Ailelerle BuluşuyorMtal Üzümlü Ailelerle Buluşuyor